Pressmeddelande 6 november 2018

IDBS fortsätter att driva expansionen med utnämningar av nyckelpersoner

IDBS, ett ledande företag inom plattformar för vetenskaplig informatik, tillkännagav idag utnämningarna av Graeme Dennis som Pre-Clinical Pharma Commercial Director, Abhay Kini som Director of Product Management och April Pisek som Solutions Consultant. Dessa utnämningar stärker IDBS förmåga att leda vägen när det gäller att hjälpa FoU-organisationer att skapa framtidens laboratorier, liksom deras prekliniska fotavtryck på marknaden för vetenskaplig informatik, och befäster företagets position som en av de ledande globala leverantörerna av lösningar och tjänster för datahantering till prekliniska och bioanalytiska organisationer.

Graeme Dennis kommer att ansvara för att driva IDBS expansion inom vetenskaplig informatik - strategi, implementering och integration.  Graeme har 15 års erfarenhet av preklinisk läkemedels- och forskningsinformatik och har haft ledande befattningar på Accentures LabAnswer, Dotmatics, Vanderbilt University Medical Center och Harvard University. Han har en Bachelor of Science-examen i kemi från Vanderbilt University och är baserad i Boston, MA.

Abhay Kini kommer att bidra till att förverkliga IDBS vision om ett digitalt labb genom att driva produktmarknadsföring, ledning och strategi. Abhays karriär sträcker sig över 15 år inom FoU och konsulttjänster inom biovetenskap, med befattningar på Waters Corporation, Medidata Solutions och Oracle. Han har en doktorsexamen i kemi från Purdue University i West Lafayette, Indiana, och bedrev postdoktoral forskning inom luktsinnets molekylära grunder vid Columbia University.

April Pisek har ett decennium av expertis inom kvantitativ bioanalys och läkemedelsutveckling stöd till små bioteknikföretag och stora läkemedelsföretag. Innan April kom till IDBS arbetade hon på AIT Bioscience där hon hade en rad olika befattningar, bland annat ELN Administrator och skapar mallar för allt från provberedning till antikroppar mot läkemedel. Hon har en kandidatexamen i kemi från Ball State University och är baserad i Indianapolis, Indiana.

Dessa utnämningar följer på det tidigare tillkännagivandet av Christian Marcazzo, General Manager på IDBS.

Christian Marcazzo säger: "Att attrahera talanger som Graeme, Abhay och April understryker vikten av att tillföra vetenskaplig kompetens till vår produkt- och marknadsstrategi. Dessa utnämningar ger oss djup domänexpertis och en grundläggande förståelse för hur tekniken hjälper våra kunder att upptäcka och utveckla nya behandlingsmetoder."

Graeme Dennis, Pre-Clinical Pharma Commercial Director på IDBS, säger: "Jag är glad över att börja på IDBS - företagets tillämpning av digital teknik för att förändra vetenskapliga processer och laboratorieprocesser har satt standarden för lösningar inom vetenskaplig informatik. Jag ser fram emot att bidra till denna framgång när vi fortsätter att utveckla kommersiella applikationer under de kommande åren."

Abhay Kini, Director of Product Management på IDBS, säger: "Jag är mycket glad över att ha fått möjligheten att börja på IDBS. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och mina kunskaper till ett team som har åtagit sig att leverera högsta möjliga kundnöjdhet i alla delar av verksamheten."

April Pisek, Solutions Consultant på IDBS, säger: "När det gäller att stödja läkemedelsutveckling är IDBS teknik och engagemang för att leverera en högkvalitativ tjänst som definieras ur kundens synvinkel en viktig anledning till att jag började på företaget. Jag är mycket glad över att få vara en del av det team som levererar denna innovation och ser till att IDBS fortsätter sin tillväxtresa."

Graeme och Abhay kommer att rapportera till Scott Weiss, Vice President, Product Strategy, och April kommer att rapportera till Rehan Malik, Head of Strategic Business Consulting Services.

Om IDBSKontakta oss

Fler nyheter