Persbericht 29 augustus 2019

IDBS behaalt SOC 2 certificering

IDBS is de eerste leverancier van elektronische laboratoriumnotitieboeken die voldoet aan de SOC 2-norm.

IDBS heeft SOC 2-compliance bereikt na een audit door CyberGuard Compliance, LLC volgens de Trust Services Criteria van het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA). IDBS is de eerste leverancier van wetenschappelijke informaticaplatformen die SOC 2-compliance heeft bereikt.

Het doel van SOC 2-compliance is het waarborgen van de beveiliging, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, vertrouwelijkheid en privacy van alle klantgegevens en is van toepassing op elk technologiebedrijf dat klantgegevens in de cloud opslaat. SOC 2-compliance vereist zowel een technische audit als uitgebreide beleidsregels en procedures voor informatiebeveiliging.

Het rapport toont aan dat IDBS een gevestigd raamwerk voor interne controles heeft dat verantwoording en toewijding aan veiligheid vergemakkelijkt. Het maakt operationele effectiviteit, verhoogde efficiëntie en verlaagde kosten mogelijk, wat zich vertaalt in een platform dat veilig is en waarde toevoegt, terwijl het helpt om meer vertrouwen en transparantie op te bouwen bij klanten.

IDBS heeft eerder overeenstemming bereikt met ISO 27001waarin de vereisten voor het opzetten van een beheersysteem voor informatiebeveiliging worden gedefinieerd.

Christian Marcazzo, General Manager bij IDBS, zei: "Wij nemen informatiebeveiliging ongelooflijk serieus bij IDBS - om ervoor te zorgen dat onze klanten weten dat hun gegevens veilig zijn. Als eerste ELN provider om SOC 2 compliance te bereiken - samen met onze certificering voor ISO 27001 - toont dit aan."

Damien Tiller, Kwaliteitsmanager bij IDBS, zei: "Het auditproces was een grondig onderzoek van de disciplines die zijn ingesteld om ervoor te zorgen dat de operationele controles met betrekking tot de veiligheid, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid bij IDBS de best mogelijke zijn. De intensievere ondervraging die SOC 2 biedt, bouwt voort op de jarenlange ISO 27001 naleving die we hebben gehandhaafd. Dit zou vertrouwen moeten geven in de robuuste controles waar we onvermoeibaar aan werken om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats zijn."

SOC 2-logo

Over IDBSNeem contact met ons op

Meer nieuws