IDBS Blog | 16. september 2019

Hvad i3 betyder for os - del 4

Vi satte os ned med Chelsea Hyde, Field Marketing Manager for Nordamerika hos IDBS, for at finde ud af, hvad jeg3 betyder for IDBS, og hvad man kan forvente af fremtidige arrangementer.

 

Hvad gør jeg3 betyder?

Da vi udarbejdede visionen for i3 ønskede vi, at tre ting skulle ske for vores kunder: at de kunne dele ideer, få indsigt og i sidste ende innovere sammen mod en bedre fremtid for videnskaben.

 

Hvad var din vision, da du oprindeligt udtænkte denne begivenhed?

Vi ønskede, at folk skulle kunne komme i kontakt med hinanden og med vores teknologi. Vi ville have, at folk skulle kunne dele. Dele deres ideer, dele deres erfaringer, dele deres udfordringer. Vi ville have folk til at lege, selvfølgelig, lege med vores software, og vi ville have folk til at lære.

Jeg mener, at vi har opnået disse ting i de sidste to år, og vi vil bygge videre på den succes, vi har haft med de kunder, der deltog, for at gøre vores tredje årlige konference til en endnu større succes.

 

Hvad var det største udbytte af tidligere arrangementer?

Den største ting, der skilte sig ud for mig, var, at kunderne følte sig godt tilpas. Kunderne delte indsigt og erfaringer, som de ikke får mulighed for at dele andre steder.

Mange af de mennesker, der deltager i arrangementet, arbejder mellem R&D og IT, og de har mange kampe i deres organisation omkring forandringsledelse eller internt og eksternt samarbejde og brugeradoption. De har sandsynligvis ikke mange mennesker i deres organisation, som de kan samarbejde med om dette emne. De sidder på en måde fast i midten.

Så vi vil gerne bringe disse mennesker her og de mennesker, der er omkring dem i deres rolle ved arrangementet, for at hjælpe dem til bedre at forstå, at de ikke er alene, at andre mennesker kæmper med de samme udfordringer, og at vi i sidste ende er et fællesskab, der kan løse tingene sammen.

 

Whvad kan deltagerne forvente på 2019 i3 begivenhed?

I 2018 opnåede vi at lette. Der var så meget samarbejde blandt vores deltagere, at vi gerne vil høre mere om, hvad vores kunder har at sige, hvad deres udfordringer er, hvad de ønsker af vores teknologi, og hvad de ønsker af os som partnere.

Jeg tror, jeg3 har været det sted, hvor det har taget form, og vi ønsker at øge det.

 

I din rolle er du i stand til at vælge lokationer for det kommende år. Hvad tænker du på, når du overvejer det næste sted?

Først og fremmest vil jeg sørge for, at alle vores kunder kan komme derhen relativt nemt. Men derudover vil jeg gerne sikre mig, at det er et sted, hvor folk kan have det lidt sjovt. I 2017 var vi i Seattle, så vi var faktisk oppe i skyerne, mens vi diskuterede vores sky for E-WorkBookDet var virkelig fedt.

Lokalet dikterer mange ting ved arrangementet, det er virkelig vigtigt. Du har brug for et sted, hvor folk kan føle sig godt tilpas og have det sjovt, men som også er passende til et forretningsmøde, hvilket alle disse ting er.

Derudover vil vi gerne finde et sted, hvor kunderne sidst på dagen, når møderne er overstået, virkelig kan hygge sig og føre samtaler, lære hinanden at kende og i sidste ende få venner. Det er et fællesskab, som vi forsøger at opbygge og få støtte til.

I 2019 havde vi en afstemning med forskellige muligheder, som vi brugte sammen med feedback fra vores interne IDBS-folk til at beslutte vores steder for året - Nashville og London.

 

Vi glæder os til at se dig på i3 Nashville og London 2019.

Om IDBSKontakt os

Flere nyheder