IDBS Blog | 28. august 2019

Hvad i3 betyder for os - del 3

Vi satte os ned med Christian Marcazzo, General Manager hos IDBS, for at finde ud af, hvilke fordele der er ved at deltage.3 er, og hvordan det passer ind i hans vision for IDBS.

Hvad er nogle af fordelene for kunderne ved at deltage i i3 begivenhed?

i3 er et forum, hvor vores kunder kan mødes og dele bedste praksis, dele deres erfaringer og lære af hinanden lige så meget, som de lærer af os. Og det er virkelig en del af, hvordan vi skaber et fællesskab for vores kunder, så de ikke bare føler, at det er kunden hos IDBS, men at der er dette fællesskab med fælles praksis, bedste praksis, viden og ekspertise, som vi håber vil vokse med tiden.

 

Hvad er din yndlingsdel af i3 begivenhed?

For mig er paneldiskussionen den bedste del - at høre vores kunder dele deres ideer i det forum, sammenligne noter, tale om værdi og investeringsafkast og den slags indflydelse, som implementeringen af E-WorkBook har haft på deres organisation. Det er en fantastisk mulighed for mig at lære af dem.

 

Hvordan fungerer i3 begivenhed stemmer overens med din vision for IDBS?

En stor del af min vision er at sætte fokus på kundesucces og opbygge et praksisfællesskab inden for vores kundebase og på vores marked.

Når vi går videre, lægger vi vægt på disse ting, med de store regionale i3 arrangementer samt mere fokuserede, lokale arrangementer, praksisfællesskaber og digitale fora. De vil alle være meget centrale for os, når vi skal opbygge vores kundesucces, fælles viden og samarbejdsrum mellem vores kunder, os selv og vores partnere.

Få mere at vide om dette års i3 Dagsorden hereller Kom i kontakt med os med vores team.

Om IDBSKontakt os

Flere nyheder