IDBS Blog | 19. august 2019

Hvad i3 betyder for os - del 2

Vi satte os ned med J.T. Kaminski, Customer Success Manager hos IDBS, for at finde ud af, hvad jeg3 betyder for IDBS, og hvad han ser for arrangementets fremtid.

 

Hvad er den mest øjenåbnende ting, du har set på i3 sidste år?

Jeg vil sige, at det var antallet af forskellige virksomheder og kunder, der var repræsenteret i år, som gav anledning til spørgsmål og samtaler, der ikke var forudset. Vi har haft samtaler med folk fra olie- og gasindustrien, der talte med medicinalvirksomheder: De har lignende udfordringer, men de har forskellige tilgange til at løse de samme problemer.

Det har været interessant ikke bare at lytte til de forskellige kunder i præsentationerne, men også at høre fra dem i break-outs. Så en fem minutters samtale over en kop kaffe om morgenen bliver til en planlagt session med forskellige kunder om eftermiddagen. Nu ser mange frem til at nå ud til andre mennesker, de ser på, hvad de kan gøre efter arrangementet, hvor mange andre samtaler de kan have. Det var et tema, jeg hørte igen og igen fra forskellige kunder. Hvad er de næste arrangementer, vi kan lave sammen, ikke bare IDBS og en anden virksomhed, men hvad er det for nogle ting, som IDBS-eksperterne, der kommer fra alle mulige forskellige baggrunde og brancher, før de kom til IDBS, kan sige til vores slutbrugere, og hvordan bringer vi denne 'dag i en slutbrugers liv' til den næste generation af ændringer i produkterne.

 

Hvilke typer problemer løser vi på i3?

Meget af samtalen starter omkring datahåndtering. Det ser ud til, at der er fokus fra et IT-perspektiv, hvor man taler om IT-udfordringer, men i hjertet af disse udfordringer handler det om slutbrugerne, og hvilken slags udfordringer slutbrugerne har, og hvordan de afspejles i IT-systemerne.3 begivenhed. Så som altid vil det være en god idé at få flere slutbrugere med til arrangementer i fremtiden, så vi kan få flere kundefora og dele forskellige stemmer fra den ene kunde til den anden.

 

Vi hører meget om 'forandringsledelse' hos i3. Kan du fortælle os, hvordan kunderne deler viden om ikke bare teknologi, men også kultur og anvendelse for at føre til en god forandringsledelse? 

Der er ikke ét rigtigt svar - det er alle sammen forskellige teknikker, og mens én kunde er begejstret for det, der har virket for dem, så er der en anden kunde, der er lige så begejstret og siger: "Det virkede ikke for os". Så det har været virkelig vigtigt for dette fællesskab at høre fra hinanden, ikke fra en leverandør, hvad der har virket, og hvad der ikke har virket. Og når vi taler om forandringsledelse, handler det om at styre slutbrugerens forventninger. Det handler om at sætte disse forventninger tidligt, på forhånd, og være gennemsigtig undervejs, for ikke alle udfordringer med forandringsledelse eller brugeradoption sker fra den ene dag til den anden.

Faktisk foregik mange af de præsentationer, vi så sidste år, over flere måneder eller flere år. Og det er en meget vanskelig ting at håndtere for it-folk og laboratoriechefer - brugeradoption og forandringsledelse.

 

Hvad er nogle af fordelene for de kunder, der vælger at deltage?3?

Det er helt sikkert mangfoldigheden af kunder, der kommer til arrangementet - der var snesevis af forskellige typer kunder, og det faktum, at de alle er i stand til at dele deres historier og tale om deres udfordringer sammen, hjælper os med at forstå, hvor kundernes forskellige stemmer fører os hen, og hvordan vi kan hjælpe dem med at tackle deres udfordringer for bedre at kunne imødekomme de produkter, der er på markedet i dag.

 

Vi taler om fællesskab på i3 - Vi forsøger at opbygge et fællesskab af professionelle inden for videnskabelig datahåndtering. Hvad tror du, at det fællesskab kan tilbyde de unikke og individuelle kunder, der er en del af det fællesskab?

Jeg tror, det giver folk en fornemmelse af, om de er på rette spor. Der var nogle nystartede virksomheder, som så på disse multinationale virksomheder, der præsenterede deres udfordringer som snefnug, med hensyn til hvad de tror, deres udfordringer er - at de er en enhjørning, at ingen af disse problemer påvirker andre organisationer.

Men de er ikke alene. Og jeg tror, det er en rigtig god ting at komme til et arrangement, hvor de kan dele disse erfaringer og føle sig som en del af et fællesskab og se, at der er andre mennesker, der har lignende udfordringer og en måde at tackle dem på.

 

Jeg er sikker på, at der følger lidt sjov med forretningen. Kan du fortælle, hvad der sker, når møderne er overstået?

Jeg nævnte tidligere, at break-out-sessionerne er næsten lige så underholdende som selve arrangementet, fordi man kommer til at tale med folk, der har ideer, og de ideer kan deles med forretningsanalytikere fra IDBS, produktstrategieksperter fra IDBS, IT-eksperter og andre folk, der tidligere har prøvet ting i deres egne virksomheder.

Så når alle er afslappede, og du lytter til jazzbandet under middagen, og du har en idé, er du mere fri til at sige det i et åbent miljø, og folk lytter. Det er faktisk en af de vigtigste ting, der sker ved arrangementet - folk lytter virkelig til, hvad andre har at sige.

 

Hvad er din yndlingsdel af i3 begivenhed, indtil videre?

Rummet er perfekt til at tillade mange forskellige typer samtaler og muligheden for at have forskellige metoder til at dele informationen. Vi har haft formelle præsentationer, samtaler, der var planlagte, og nogle, der var uplanlagte. Det har været en stor fordel at have en begivenhed, der giver den fleksibilitet, og som henvender sig til både dem, der har brug for et struktureret og et ustruktureret format.

En anden god ting ved at komme til disse arrangementer er, at folk siger ting på i3 som de ikke ville sige andre steder. De deler oplysninger, samlede ejeromkostninger, ting, der har været reelle udfordringer, som de har kæmpet sig igennem, og som de ikke siger på noget andet tidspunkt eller til nogen anden gruppe. Det kommer ikke fra en forretningsudviklingssession med en anden kunde, de taler kun om dette med andre ligesindede, og de er glade for at høre feedback. De er ivrige efter at høre råd fra en anden, der har en lignende bekymring eller udfordring.

 

Hvad tror du, det handler om i3 forum, der gør det muligt for kunderne at føle sig trygge nok til at dele disse oplysninger og få indsigt i dem?

Jeg tror, de har været til lignende arrangementer med IDBS tidligere, så de kommer med en forventning, men hver gang de kommer til disse arrangementer, lærer de noget nyt, og de finder altid overbevisende indhold, der giver dem lyst til at komme tilbage.

Få mere at vide om dette års i3 Dagsorden hereller Kom i kontakt med os med vores team.

Om IDBSKontakt os

Flere nyheder