IDBS Blog | 4. juli 2017

Håndtering af data: Laver du sjov med dig selv? (Anden del)

I næsten alle facetter af det moderne liv producerer og forbruger folk data i et stadigt stigende tempo.

Men den svimlende mængde data, der genereres og bruges af en F&U-organisation, kræver omhyggelig styring og gennemtænkt overvejelse. Vores analyser kan kun være så gode som de data, vi har til at understøtte dem. Så er dine F&U-data så gode, som de kunne være?

I denne blogserie undersøger vi, hvad du skal være opmærksom på, når det gælder produktion af F&U-data og håndtering af laboratoriedata. I 'Første del' undersøgte vi, hvorfor vi ikke altid er så ærlige over for vores organisationer og os selv, som vi burde være, og hvordan gratis/billigt ikke altid er ensbetydende med økonomisk effektivt i datahåndteringsprocesser. Du kan læse det her.

Anden del ser på vigtigheden af synlighed og søgbarhed i data samt korrekt implementering af et datastyringssystem.

1Personlig forseelse: at dække over en fejl eller forseelse

"Jeg besluttede at gå i en anden retning."

Nogle gange får vi alle sammen noget, der virker som en fantastisk idé! Vi fortæller det til alle vores venner og kan ikke vente med at prøve den og vise den frem. Men det virker ikke. Efter al den begejstring og snak vil vi ikke have, at folk skal vide, at det mislykkedes, og vi lyver måske endda for at undgå at indrømme offentligt, at vi tog fejl.

Men det er også sandt, at succesfulde ideer ofte kræver fiasko. Det er lige så værdifuldt at vide, hvad der ikke virker, som at vide, hvad der virker. Hvis jeg ikke har adgang til de data, der mislykkedes, når jeg får den samme idé, som nogen tidligere har fået, gentager jeg måske den samme fejl - og det koster værdifuld tid og penge. Det kan også forhindre mig eller andre i at finde en vellykket tilgang ved at lære af de tidligere mislykkede forsøg. "Fiaskoer" kan fortælle mig præcis, hvordan jeg kan forbedre mine ideer i første omgang!

Korrekt implementerede datastyringssystemer giver mulighed for at søge på tværs af registreringer for at se, om folk har gennemført lignende undersøgelser. De giver mulighed for at køre rapporter, der sammenligner og udvikler datasæt under forskellige forhold for at give en forsker nok information til at planlægge de næste skridt. Hvis en anden havde en idé, der slog fejl, ville du så ikke gerne vide det? Og hvis andre kunne lære af dine fiaskoer, ville du så ikke gerne dele dem?

Undgåelse: flygte eller undvige

"Mit system fungerer, og jeg kan lide det. Jeg behøver ikke at ændre noget som helst!"

Ligesom det at lyve er en uheldig del af den menneskelige natur, er det at undgå forandring også. Vi kan godt lide struktur, rutine og genkendelighed. Ofte ved vi måske endda, at der findes en bedre løsning, men tanken om at skulle forandre sig får os til at holde fast i de irriterende undvigelsesløgne i stedet for at se sandheden i øjnene. Eksemplerne på dette er uendelige.

Langsomt opgav vi håndskrevne breve til fordel for e-mail. Til sidst gik vi fra fastnettelefoner til mobiltelefoner. Mange af os kan endda huske en tid, hvor vi ikke mente, at en smartphone var en nødvendighed! Jeg tror, de fleste af os kan blive enige om, at vi nu er fortabt uden dem.

At implementere et nyt datahåndteringssystem kan være som at købe sin første smartphone. Det kræver lidt udforskning at navigere korrekt, men de fleste bliver overraskede over, hvor let det er både at tilføje indhold og søge efter det. At have adgang til data hurtigt og nemt gør det lettere at udføre vores arbejde, samtidig med at vi får mere tid til at fokusere på det, der er vigtigt - ligesom en smart phone!

Det er ikke for sjov!

Du kan læse 'Første del' af vores 'Data Management: Are You Kidding Yourself?' blogserie her.

For at finde ud af, hvordan The E-WorkBook Cloud kan hjælpe dig med dine data og datahåndteringsprocesser, Tal med en af vores eksperter i dag.

 

Om IDBSKontakt os

Flere nyheder