IDBS Blog | 5. januar 2016

Historien om at levere fremragende software

Som it-virksomhed

Jeg vil lave fremragende software

Så mange kunder beslutter sig for at købe vores produkter.

Det er det, vi kalder en brugerhistorie; et produktkrav, der er skrevet ud fra den specifikke persons synspunkt, som det skal tilfredsstille. Det lyder som en simpel succeshistorie, ikke? Desværre er denne historie stort set så stor, som den kan blive, så lad os prøve at se på de vigtigste aspekter af det, der bliver sagt, for at prøve at bryde den ned til håndterbare stykker.

"Fremragende"

Excellence opstår ikke bare fra den ene dag til den anden. Enhver producent af forbrugsgoder ønsker sandsynligvis at producere noget, der anses for at være fremragende, og hvis ønsket var alt, hvad der skulle til, ville vi som forbrugere aldrig behøve at bekymre os om at købe andenrangsprodukter. Jeg vil dog vædde med, at de forsigtige blandt jer altid vil gå ud og læse produktanmeldelser, før I køber noget. Det er fordi, der ikke er nogen garanti for kvalitet. For at producere noget, der virkelig er fremragende, har du brug for tre ting:

  1. De rigtige mennesker. Mennesker skaber produkter. De rigtige mennesker, som er fuldt engagerede og tror på, at det, de laver, skaber de bedste produkter.
  2. De rigtige værktøjer. Du kan have de bedste folk i branchen, men hvis du giver dem en forhammer til at montere et billede på væggen, bliver resultatet ikke kønt.
  3. De rigtige processer. Hvis man bygger og tester noget på den rigtige måde fra starten, er det mindre sandsynligt, at man får problemer senere hen (bare spørg Volkswagen). Dette bliver også vigtigere, jo større organisationen bliver, for at reducere overflødige trin og knudepunkter, der kan føre til unødvendigt spild. 

"Kunder"

Kunderne er krævende, men de har altid ret. Som producent kan man ikke diktere, hvad en kunde vil have, men man kan lytte til dem for at forstå deres behov og reagere på dem i den måde, man udvikler et produkt på. Det kan både være en velsignelse og en forbandelse. Som en plante, der vokser mod lyset, kan det hjælpe et produkt til at blomstre i et område, som man ikke tidligere havde overvejet, eller man kan sidde fast i en niche, der er så specifik, at planten ikke længere vil vokse under andre forhold.

For at finde den rette balance mellem disse to resultater er feedback det vigtigste værktøj for producenten. Tidlig feedback kan bekræfte din hypotese om, at det produkt eller den funktion, der skal tilføjes, vil opfylde et ægte behov. Yderligere feedback kan derefter finpudse det leverede produkt, så det opfylder de vigtigste aspekter af dette behov for at sikre den bredest mulige kundebase. Det kræver regelmæssige samtaler med en række potentielle kunder og omhyggelig analyse af dem, der leder udviklingen, for at vælge de rigtige fokusområder.

"Køb"

Hvorfor skulle nogen købe noget? De har et behov, som ikke opfyldes af det, de har i øjeblikket. Hvorfor skulle nogen købe din specifikke vare? Din specifikke ting opfylder flere af kravene til deres behov end konkurrerende produkter inden for kundens prisklasse. Hvordan får du dit produkt til at opfylde det maksimale antal kundekrav? Ved omhyggeligt at prioritere leveringen af funktioner. Uanset hvad produktet er, er der altid flere funktioner, der kan tilføjes for at forbedre det med tid og penge, så det virkelige trick er at levere et produkt, der indeholder de rigtige funktioner på det rigtige tidspunkt for dine kunder og acceptere, at du ikke kan gøre alle tilfredse.

"IDBS"

Så det, vi har brug for for at nå vores histories mål, er, at virksomheden er sat op på den rigtige måde, at vi lytter til vores kunder, og at vi prioriterer leveringen af funktioner, så vi producerer det rigtige produkt på det rigtige tidspunkt. Dette år på IDBS har handlet om at forsøge at nå disse mål.

Skiftet i udviklingsstil fra en vandfaldstilgang til en agil tilgang har gjort det muligt for os at strømline vores processer, så vi kan levere vores produkter hurtigere og til tiden. Virksomheden har investeret kraftigt i nye værktøjer og teknologier for at sikre, at vi forbliver relevante i en hurtig og dynamisk erhvervssektor. IDBS har altid haft gode medarbejdere, og den fleksible karakter af vores nye processer har gjort det muligt for os at placere de rigtige mennesker på de rigtige steder for at levere den kvalitet, som vores kunder forventer af os.

Den agile udviklingsstil har fremmet et større samspil med vores kunder gennem fora som IDBS Connect og arbejdsgrupper, der er oprettet omkring strategiske emner som f.eks. kemi. I 2016 vil disse interaktioner både internt og med vores kunder fortsætte med at vokse og sprede sig til nye vigtige forretningsområder.

Et andet aspekt af skiftet til agilitet har været den dramatiske udvidelse af forretningsanalyseteamet i IDBS. Vores job er at fungere som en kanal mellem de overordnede køreplaner og softwareleverancerne hver 14. dag, produktcheferne og feature-teamene. Vi indsamler feedback, skriver kravene og prioriterer rækkefølgen af de ting, der skal leveres.

I 2016 ser alt ud til at være på plads, så vi kan færdiggøre vores historie. Lad os skabe noget fremragende.

Om IDBSKontakt os

Flere nyheder